Moskva

Moskva je jedan od malobrojnih gradova koji izazivaju tako autentične emocije, evociraju prošlost. Stajati na kaldrmi Crvenog trga između Kremlja i crkve Svetog Vasilija Blaženog je jedan od onih trenutaka na putovanju kada ste prožeti čistom nevericom da ste, gde ste.

Moskva je jedan od najvećih svetskih gradova, moderna metropola, drevni glavni grad i centar ruske države sa istorijom koja se proteže mnogo vekova unatrag. Moskva je grad koji treba posetiti! Današnja Moskva je brzorastuća evropska metropola moderne arhitekture, sofisticirane saobraćajne infrastrukture (sa najlepšim metroom na svetu) i raznovrsne zabave orijentisane ka savremenom turisti. Moskva je grad koji nikada ne spava. Evo šta videti u Moskvi, kako izgleda i zašto je treba posetiti!

Arhitektura Moskve - “ogledalo prošlosti i prozor u budućnost”

Arhitektura Moskve je impresivna zahvaljujući svojoj raznovrsnosti. Sve do danas, drevni raspored ulica je očuvan, autentični spomenici ruske arhitekture i baroka, remek-dela ruskog klasicizma i nove umetnosti, ekstremno retkih osobina, koje su pripadale plemstvu i carevima. Moskva je grad kao nijedan drugi.

Sovijetski period je podario Moskvi široke avenije, ogromne trgove, jedinstveno-prelep i funkcionalan metro, avangardna i konstruktivistička remek-dela, površine sa eksperimentalnim zgradama i legendarne Staljinove nebodere. Grad je bašta.

U Moskvi ćete pronaći objekte od kulturnog interesa poznate širom sveta. Pa, ko još nije čuo za Boljšoj teatar? Više od 170 teatara, neverovatan broj muzeja, izložbenih hala, festivala i kulturnih nagrada za svačiji ukus. Moskva je grad istaknute kulture.

Medvedi, kaviar, votka, Matrioshkas? Ulični festivali posvećeni praznicima redovno se održavaju širom Rusije. Želite li da se osetite kao da ste u XVII veku ili da se provozate u trojki sa zvonima? Praznično klizanje na Crvenom trgu? Ovo je grad gde je sve moguće a gde je arhitekrura nosilac duha koji upoznajete.

Najlepša i najzanimljivija mesta u Moskvi su istorijska i nezaboravna.