Albanska tura

više destinacija, Albanija

već od 529€

Opis destinacije

ALBANIJA, naš južni sused, nekada “zatvorena” komunistička država, danas je jedna od najbrže rastućih turističkih i kulturnih regija u našem okruženju. Ova tura je prilika da vidite, doživite i spojite boravak u najpoznatijim albanskim letovalištima na Jadranskom i Jonskom moru sa obilaskom i upoznavanjem najpoznatijih lokaliteta i znamenitosti koji su pod zaštitom UNESCO-a. Ova tura je prilika da upoznate bogato kulturno nasleđe Albanije od davnih antičkih vremena do modernog doba.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ALBANSKA TURA
KRUJA – DRAČ – BERAT – VALONA – PORTO PALERMO – BUTRINT –
SARANDA – ĐIROKASTRA – TIRANA
5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 4*) – avionom i autobusom
Polazak: 19. oktobar – povratak: 23. oktobar 2022.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 529 €
Doplata za jednokrevetnu sobu je 125 €.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Tirana – Beograd (prevoznik Air-Serbia), aerodromske takse u iznosu od 57 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni, smeštaj u hotelima kategorije 4* (1 noćenje u hotelu Arvi 4* ili Vila Brais 4* ili sličnim u Draču; 1 noćenje u hotelu Partner 4* ili Regina City 4* ili sličnim u Valoni; 1 noćenje u hotelu Brilant 4* ili Oasis 4* ili sličnim u Sarandi i 1 noćenje u hotelu SKY 2 4* ili Opera 4* ili sličnim u Tirani) na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom – hotel – aerodrom i ostalim relacijama prema programu (Kruja, Drač, Berat, Valona, Porto Palermo, Butrint, Saranda, Đirokastra, Tirana) panoramska razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti – vinarija COBO u Beratu i degustiranje vina (17 EUR po osobi i plaća se na licu mesta – 3 vrste vina i rakija), boravišne takse u hotelima (plaćaju se na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI
COBO vinarija i degustiranje vina – 17 € po osobi za 20 prijavljenih putnika. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Albaniji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih,izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.

Smestaj je u hotelima kategorije 4*(Arvi 4* ili Vila Brais 4* - Drač, Partner 4* ili Regina City 4*- Valona, Brilant 4* ili Oasis 4* - Saranda i SKY 2 4* ili Opera 4* - Tirana).  Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak se služi po principu izbora više jela na bazi samoposluživanja.
1. dan (20.04.2022 / 29.04.2022 / 20.05.2022) BEOGRAD – TIRANA – KRUJA – DRAČ: Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 11:00 sati. Polazak za Tiranu u 13:20 sati (let JU 212). Dolazak u Tiranu oko 14:35 sati. Dobro došli u Albaniju! Polazak autobusom do starog grada Kruja, koji je najpoznatiji srednjevekovni grad u Albaniji. Obilazak bazara iz otomanskog perioda sa brojnim mali autentičnim radnjama iz tog vremena, obilazak tvrđave (rezidencije i uporišta porodice Kastrioti) i Nacionalnog istorijskog muzeja posvećenog Georgiju Kastriotiju Skenderbegu sa motivima od najranijeg ilirskog perioda, preko rimskog i vizantijskog perioda do srednjevekovnog perioda (ulaznice uključene u cenu aranžmana). Nakon završene posete Kruji transfer do hotela u Draču u trajanju od 1 sat i 20 minuta i smeštaj u hotel 4*. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (21.04.2022 / 30.04.2022 / 21.05.2022) DRAČ – BERAT – VALONA: Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada Drača pešaka. Istraživanje Drača kao drugog po važnosti grada Albanije posle Tirane, koji datira iz VII veka p.n.e. Šetnja centrom grada i obilazak ostataka vizantijskog foruma, rimskog kupatila, rimskog amfiteatra, ostataka vizantijskih zidina, venecijanskog tornja i arheološkog muzeja, kao i panoramski pogled na urbani plan grada. Nakon završenog razlega, polazak autobusom u Berat. Nakon dva sata vožnje autobusom, dolazak u tvrđavu Berat koja je pod zaštiteom UNESCO-a i poznata pod imenom “grad sa hiljadu prozora“. Obilazak Onufri muzeja (ulaznice uključene u cenu aranžmana). Kratka pauza i polazak autobusom za Valonu. Dolazak u popodnevnim satima (vožnja u trajanju oko 2 sata). Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti u Valoni. Valona se danas smatra najatraktivnijim albanskim leotvalištem na Jadranu zbog okolne prirode i brojnih turističkih sadržaja, restorana, cafe-a, picerija i barova. Noćenje.

3. dan (22.04.2022 / 01.05.2022 / 22.05.2022) VALONA – PORTO PALERMO – BUTRINT – SARANDA: Doručak. Nakon doručka, polazak autobusom prema jugu zemlje i vožnja planinskim predelima planine Ćika sa predivnim vidikovcima. Prelazak sa Jadranske na Jonsku obalu koja je značajno različita, obilazak tvrđave Porto Palermo i pauza i malom morskom mestu Himara sa predivnom plažom i tavernama. Nastavak putovanja preko Sarande do nacionalnog i arheološkog parka Butrint. Butrint je još jedan od lokaliteta sa UNESCO liste kulturnih nasleđa (ulaznice uključene u cenu aranžmana). Pešačka tura obuhvata obilazak ostataka naselja iz ilirskog perioda, Asclepiusov hram, teatar, rimsko kupatilo, vizantijsku baziliku, odbrambene zidine grada koje su utvrđivali Iliri, Rimljani, Vizantijaci, pa i sam Enver Hodža nakon drugog svetskog rata i impozantna kapija grada koja je predstavljala jedan od ulaza. Nakon razgleda u trajanju od 2 sata, povratak u autobus i vožnja do Sarande, najpoznatijeg letovališta Albanije na jonskoj obali mora. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživnje u brojnim caffe-ima, barovima, restoranima i tavernama. Noćenje.

4. dan (23.04.2022 / 02.05.2022 / 23.05.2022) SARANDA – “PLAVO OKO” – ĐIROKASTRA – TIRANA: Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom prema Đirokastri. Pauza u trajanju od sat vremena za posetu prirodnom fenomenu – parku “Plavo oko“ koji se nalazi na oko sat vremena vožnje od Sarande. “Plavo oko“ je deo prirodnog rezervata površine 180 hektara i poznato je po bistroj tamno plavoj i zelenkastoj planinskoj vodi. Nastavak putovanja za Đirokastru, još jednog lokaliteta koji je na UNESCO-voj listi. Glavne karakteristike ovog planinskog gradića su je upotreba kamena u izgradnji lokalnih kuća, koje izgledaju kao male tvrđave. Jedna od lokalnih kuća je danas i muzej, a bila je dom čuvenog Envera Hodže. Male kamene ulice vode do lokalnog bazara gde su brojne lokalne prodavnice. Obilazak tvrđave koja se nalazi iznad grada. Slobodno vreme do polaska za Tiranu. Vožnja do Tirane u trajanju od oko 4 sata. Dolazak u Tiranu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan (24.04.2022 / 03.05.2022 / 24.05.2022) TIRANA – BEOGRAD: Doručak. Nakon doručka panoramsko razgledanje grada iz autobusa, glavni bulevari izrađeni po italijanskom uticaju Musolinija, Nacionalni muzej, Bunker, Kalaja e Tiranes (tvrđava Tirane), Pazari I Ri (novi bazar). Pauza za kafu u jednom od café muzeja “Komiteti” gde je sve, od nameštaja, menija i uniformi konobara i muzike, iz doba albanskog komunizma koji je trajao od završetka drugog svetskog rata do 1991 godine. Transfer do aerodroma u trajanju od oko 45 minuta. Poletanje za Beograd letom Air-Serbia JU 213 u 15:05 sati. Dolazak u Beograd u 16:15 sati.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama