Banja Luka

Banja Luka, BiH

već od 6800RSD

Opis destinacije

Banja Luka – grad na Vrbasu, je drugi po veličini grad Bosne i Hercegovine i administrativni centar Republike Srpske. U ovom gradu i njegovoj okolini preplitale su se različite kulture, običaji i uticaji. Sve to je ostavilo traga na pojedine delove grada, ali i na velikom broju kulturno – istorijskih spomenika kao svedoka različitih epoha i ljudskog stvaralaštva. Zbog mnogobrojnih zelenih površina, Banja Luka je poznata kao grad zelenila. Kažu – lepa je Banja Luka, ali niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kada je najlepša. U rano proleće kada ozeleni, u leto kada lipe mirišu, u jesen kada boje predivno stoje jer je svoju dušu protegao duž svojih ulica. I nema mesta i ćoška koji ne biste zavoleli samo ako jednom tuda prođete. Velika srcem, ova mirna luka prima svakoga i nudi mu najbolje od sebe. A priroda je nadarila, pa ima šta i da daje.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN:
21/22.05.2022.
18/19.06.2022.  

CENA ARANŽMANA:  6.800,00 rsd

ARANŽMAN OBUHVATA: prevoz kvalitetnim turističkim autobusom (klima,dvd...), usluge na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Banja Luci, razgledanje Banja Luke, usluge vodiča-pratioca grupe, organizacija aranžmana. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: boravišna taksa - plaćanje na recepciji hotela (1,5€ po osobi); fakultativni izlet - 12€ (prevoz, vodič i ulaznica za etno - muzej); međunarodno zdravstveno osiguranje; individualne troškove.  

DOPLATE: za 1/1 sobu 2.000,00 rsd.

POPUSTI: dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 1.200,00 rsd na cenu aranžmana, dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana.

1. DAN Subota - Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim satima (vreme i mesto polaska naknadno). Vožnja prema Banjaluci, preko Šapca, pauza i osveženje u najvećem i najatraktivnijem etno selu na Balkanu - Etno selo Stanišići. 
Dolazak u Banja Luku. Vožnja prema manastiru Marija Zvezda (udaljenog 5 km) uz razgledanje delova grada kroz koje se prolazi. Obilazak unutrašnjosti samostana, poseta stalnoj izložbi o  Trapistu, koji se vekovima proizvodi u ovom kraju, obilazak dvorišta uz mogućnost kupovine tradicionalnog trapistskog sira i zanatskog piva. Zatim, obilazak užeg centra grada pešice: tvrđava "Kastel" smeštena u centru grada na levoj obali Vrbasa, Džamija Ferhadija i "Legenda o safikadi" (Hram ljubavi), Glavni gradski trg, "Gospodska" ulica, glavna pešačka zona Banjaluke, Pravoslavni hram Hrista Spasitelja, Kraljevina Jugoslavija (Bansa uprava, Banski dvor, Hipotekarna banka), Muzej savremene umetnosti Republike Srpske, Narodno pozorište Republike Srpske, Rimokatolička crkva "Sv. Bonaventura".
Nakon razgledanja smeštaj u hotel "Moskva" 3*. Slobodno vreme. Predlažemo obavezno posetite i Gradsku tržnicu - sa nekoliko stotina godina dugom tradicijom, gde se po veoma povoljnim cenama mogu kupiti poljoprivredni proizvodi, razna roba i artikli široke potrošnje. Noćenje.

2. DAN Nedelja - Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet: vožnja do gradića Krupa na Vrbasu - u dolini Vrbasa, u Krupskoj kotlini, smešteno je naselje Krupa na Vrbasu... Sve počinje od reke Ponor koja izvire ispod planine Dimitor, a nakon poniranja pojavljuje se ponovo u Krupi na Vrbasu i pod imenom Krupa uliva se u Vrbas. Turistički značaj reke Krupe prvenstveno se ogleda u pojavi kaskadnih slapova, smeštenih na oko 1 km uzvodno od ušća i vodenicama koje se nalaze na njoj. Slapovi i vodenice predstavljaju izuzetnu ambijentalnu cjelinu. Nekoliko velikih slapova pruža se na delu reke u dužini od oko 100 metara... Poseta Pravoslavnom manastiru Sveti Ilija iz XIII veka, nekropola sa stećcima, crkva brvnara i srednjovjekovna ruina Greben; obilazak etno sela/muzeja "Ljubačke doline" koje se prostire na površini od oko 2 ha, a zamišljeno je i postavljeno kao muzej na otvorenom sa namerom da prezentuje život jedne zadruge sa kraja XIX i početka XX veka, čini ga tridesetak autentičnih objekata, a poseban deo čini muzej koji ima preko 5.000 eksponata podeljenih u zbirke... 
Povratak u Banja Luku. Slobodno vreme do polaska. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima (oko 17h). Dolazak u kasnim noćnim satima.
Hotel Moskva 3* www.hotelmoskva.net (ili sličan)
Smešten u samom gradu. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, TV-om... Hotel poseduje recepciju, restoran, kafe, Wi-Fi internet... Doručak je na bazi švedskog stola - samoposluživanje. 

- 30% prilikom rezervacije, ostatak do 7 dana pred putovanje,
- uplata u 4 rate (mart - jun) administrativna zabrana ili čekovima građana.

Organizator putovanja je turistička agencija Intertours, broj licence OTP 20/2022 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Intertours. OUP

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama