Mitsis Ramira Hotel

Psalidi, Kos

Opis destinacije

Kos je za razliku od većine drugih grčkih ostrva ravan i plodan, poznat je pod imenom „Plutajuća bašta“. Pored toga Kos je bogat arheološkim nalazištima iz helenskog, rimskog, vizantijskog i mletačkog perioda. No glavni adut Kosa su plaže: duge peščane plaže sa crnim ili zlatnim peskom, i male i zavučene šljunkovite uvale. Plaže na jugozapadnoj obali su jedne od najlepših na Dodekanizima a uvale na severozapadu su savršene za sportove na vodi. Grad Kos, koji je glavni i najveći grad na ostrvu, istovremeno je i turistički centar ostrva. Nudi odličan noćni život, dobar šoping, odlične taverne, i zanimljiva arheološka nalazišta. Gradom dominira tvrđava koju su 1315. podigli Vitezovi Svetog Jovana sa Rodosa. Rimske i grčke ruševine se mogu naći na svakom koraku, a ljubitelji antike ne treba da propuste arheološki muzej, čiji je najpoznatiji eksponat statua Hipokrita koji je rođen i živeo na Kosu (460-377 stare ere). Kardamena je drugo po veličini turističko naselje, na udaljenosti od 29 kilometara jugozapadno od grada Kosa do koga se može stići lokalnim autobusom, taksijem ili automobilom i 7 kilometara od internacionalnog aerodroma „Hipokrates“. Moderne kuće, hoteli i drugi smeštajni objekti prostiru se duž kristalnog zaliva sa prirodnim lepotama Kardamene i privlače brojne posetioce. Šetalište uz more i mala luka odakle trajekti svakodnevno saobraćaju do obližnjeg ostrva Nisiros, predstavljaju još jednu prednost svih turista koji ovo mesto biraju za svoj godišnji odmor. Kardamena je zadržala svoj tradicionalni šarm i nudi brojne turističke atrakcije, Apolonov hram, drevno pozorište i prelepu crkvu posvećenu Bogorodici.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Porodični kompleks iz poznatog lanca Mitsis hotela nalazi se u mestu Psalidi. Glavni grad Kos je od hotela udaljena 5 kilometara, a internacionalni aerodrom 26 kilometara. Hotel je kompletno renoviran 2008. godine. Autobuska stanica sa koje saobraća lokalni autobus do centra grada se nalazi ispred hotela.

Plaža:
Hotel je od šljunkovite plaže udaljen 100 metara (deli ih neprometna ulica).

Hotelski sadržaj:
U sklopu kompleksa se nalaze: recepcija, lobi bar, 3 restorana, 4 bara od kojih je jedan na plaži i jedan pored bazena, 3 otvorena bazena (dva sa morskom vodom),  1 đakuzi,  teniski teren, mini kub, dečiji bazen sa morskom vodom i 2 tobogana, otvoreno igralište za decu, mini teretana na otvorenom, soba za video igrice,  mini fudbal, bilijar, stoni tenis, teren za odbojku i fudbal na plaži, mini golf. Ležaljke i suncobrani su besplatni za goste hotela pored bazena i na plaži.

Sobe: 
Hotel ima 338 soba koje su raspoređene u glavnoj zgradi i u 8 aneks zgrada koje se nalaze u kompleksu. Standardne sobe mogu biti sa pogledom na bazen ili more i imaju kupatilo (wc/tuš, fen), klimu, bademantil i sobine papuče, telefon, mini frižider, ketler, SAT TV, wi-fi internet, sef, balkon ili terasu. Peškiri za bazen i plažu su dostupni gostima hotela besplatno. U standarne sobe se mogu smestiti tri odrasle osobe ili dve odrasle osobe i dvoje dece (treći ležaj je sofa koja se razvlači). Porodične sobe mogu imati pogled na baštu ili more. Sastoje se od spavaće i dnevne sobe koje su odvojene staklenim vratima. Sve porodične sobe su iste opremljenosti kao i standardne sobe. U porodičnoj sobi se mogu smestiti tri odrasle osobe ili dve odrasle osobe i dvoje dece (treći i četvrti ležaj su sofe)


Usluga: 
all inclusive (rani doručak od 04:30 do 07:00, doručak od 07:00h do 10:30h, ručak od 12:30h do 14:30h i večera od 18:30h do 21:30h u glavnom restoranu na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Pića koja su uključena tokom obroka :esprespo i kapučino, đus, pivo, vino, mleko, čaj. All inclusive koncept je moguće još koristiti u sledećim restoranima i barovima: kineski restoran (neophodna rezervacija stola jedan dan unapred), italijanski restoran (neophodna rezervacija stola jedan dan unapred) , „Sunset lounge“ bar od 18:00h do 02:00h „To Kima“ bar na plaži od 10:00h do 18:00h – lagani ručak (sveže salate, pica, giros, burgeri, sladoled, hot dog...), „Chess bar“ pored bazena od 10:00h do 00:00h. Napomena: Vremena služenja obroka i pića su podložna promeni i zavise od broja gostiju u hotelu i vremenskih uslova.  

Više o all inclusive konceptu: 
https://www.mitsishotels.com/hotels/ramira-beach/ 

Napomena :
Mitsis hoteli poznati su po odličnom servisu kojeg pružaju svojim gostima ali i brojnim sadržajima unutar hotela. Park i zelenilo ovom hotelu daje poseban šarm.

Kontakt:
www.mitsishotels.com
1. dan BEOGRAD – KOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Direktan čarter let za Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan KOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. dan KOS – SAMOS – BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Čarter let za Beograd sa međusletanjem na ostrvo Samos. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.

Organizator putovanja je dužan da obavesti putnike o tačnom vremenu leta, po dobijanju informacija od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Obaveza putnika je da dostavi tačan broj mobilnog telefona, kako bismo bili u mogućnosti da ga obavestimo pozivom ili putem SMS poruke o tačnom vremenu leta, odnosno sastanku putnika. Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu, 24 sata pre poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati Organizatora putovanja.O satnici povratnog transfera putnike obaveštava predstavnik Organizatora putovanja.  
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama