Pariz, nova priča

Pariz, Francuska

već od 799€

Opis destinacije

Tomas Džeferson je jednom rekao: “Šetnja Parizom vam nameće lekciju istorije, postulat lepote i suštine života.” Bez obzira da li se divite Moneovim lokvanjima u Oranžeri muzeju, preskačete barice stepeništa koje vodi do Sakr Ker bazilike, pa besomučno izbliza želite da ovekovečite visinu Ajfelovog tornja, ispijate čašu starog dobrog Bordoa u “Cafe de Flore” ili pak nakon šetnje po Versaju ili dvorcima Loare žurite na 30 rodjendan Pariškog Diznilenda, ovaj pažljivo pripremljen program je sve što Vam može biti potrebno.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PARIZ, NOVA PRIČA
U CENU JE UKLJUČENO PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA I KRSTARENJE SENOM
Avion
5 dana / 4 noćenja
POLAZAK: 27/03/2023, POVRATAK: 31/03/2023

POLASCI : 27.MART – 20.MAJ – 15.SEPTEMBAR – VODIČ IZ BEOGRADA / LOKALNI VODIČI

CENA ARANŽMANA:
TERMINIUSLUGAVICTORIA
HOTEL 2*
HOTEL BEST WESTERN RONCERAY OPERA 3*
20.05/24.05.2023
ND
€799 €729€899 €829
11.08./15.08.2023€799€899
15.09./19.09.2023€799First minute cena
€899 849 eur
Doplata za 1/1 sobu
(na upit)
Na upit€245

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
- prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Beograd
- Aerodromske takse (u trenutku objavljivanja programa iznose 95 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Olympic Travel-a ili kod ovlašćenih agencija)
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u centralno lociranom hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom
- panoramsko razgledanje Pariza i krstarenje Senom
- usluge vodiča agencije na srpskom jeziku
- troškovi organizacije i realizacije putovanja.
- svi transferi navedeni u programu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO 
- fakultativni izleti – minimum za realizaciju 15 putnika
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
Hotel The Best Western Ronceray Opéra ima privilegovanu poziciju uz sam Montmartre bulevar, nadomak Opere, Muzeja Grevin i Galerije Lafajet. Odredjeni broj soba gleda na Montmartre i baziliku Sacre Coeur. Hotel je neobično zdanje iz 19. veka u kojem se prepliću luksuz, istorija i modernizam. Sobe su udobne, moderne sa kompletno opremljenim kupatilima, besplatnim internetom. Hotel ima izuzetno lep restoran u kojem se služi doručak, kao i bar.
Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deograda Pariza.
Parovima se posebno svidela lokacija – ocenili su je sa 9,3 za boravak u dvoje.

1. dan 27. 03./20.05./15.09. 2023. – BEOGRAD – PARIZ (PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA I KRSTARENJE SENOM)
Sastanak učesnika putovanja na međunarodnim polascima aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu u 04:30h. Poletanje aviona za Pariz u 06:40h (let JU 310), predviđeno vreme sletanja je u 09:15h. Po sletanju i obavljanju carinskih i aerodromskih procedura na aerodromu Šarl de Gol, u pratnji licenciranog vodiča agencije krećemo u panoramsko razgledanje grada. Pariz je grad kontrasta, sa jedne strane bogat tradicijom, a sa druge moderan i avangardan. U ovom gradu, koji je i sedište Vlade i univerzitetski centar, grad mode, umetnosti, multikulturalan, a istovremeno tipično francuski, možete da uživate, kako u kulturnim sadržajima, tako i u provodu, po kome je nadaleko poznat. Nacionalna pariska opera, Crkva Madlena (građena u neoklasičnom stilu u slavu Napoleona), Trg Vandom, jedan od najraskošnijih bulevara na svetu – Jelisejska polja sa Trgom Etual i Trijumfalnom kapijom (ispod koje plamti prva večita vatra zapaljena nakon rimskih vremena),Trgovi Konkord, Republika i Bastilja, jedan od najznačajnihih svetskih muzeja – Luvr, Trokadero, Palata Invalida (kompleks izgrađen po nalogu Luja XIV za smeštanje invalida iz brojnih ratova s Crkvom invalida, u kojoj se, pored ostalog, nalazi i Napoleonov grob), Panteon, Bogorodičina crkva, Notr Dam (nekadašnja dvorska kapela, remek-deo kasne gotike), Luksemburška palata sa raskošnim parkom, tradicionalna univerzitetska četvrt – Latinski kvart, Monparnas, Marsovo polje sa Ajfelovom kulom, današnjim simbolom grada. Nakon razgledanja, odlazak do pristaništa i isplovljavanje u romantičnu jednočasovnu vožnju brodom po Seni, čije obale krase grandiozne građevine, deo svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nakon krstarenja, odlazak do hotela The Bestwestern Ronceray Opera, kod Pariške opere. Prijavljivanje na recepciji hotela. Noćenje.

2. dan 28.03. /21.05./16.09.2023- PARIZ (pešačka tura Pariz, nova priča )
Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne fakultativni izlet u Versaj, u pratnji dva licencirana vodiča. Ovaj dvorac-spomenik čuven je u svetu po svojoj lepoti i događajima koji su se u njemu odigrali. Simboliše vrhunac francuske monarhije. Izgradnju je počeo Luj XIII sa idejom da se na mestu današnje raskošne građevine napravi mali lovački zamak. Luj XIV – „kralj sunca“ je nastavio izgradnju do današnjih kolosalnih dimenzija. Neznatna proširenja su dodata kasnije (Opera u vreme Luja XV). Za vreme Luja XIV Versaj je bio mesto na kome je morao da se nađe svako ko je želeo da ima bilo kakav uticaj u Francuskoj. Pored raskošnih dvorana kao što su Galerija ogledala, Venerina i Herkulova dvorana ili Dvorana izobilja u dvorcu su smeštene i privatne odaje kralja i kraljice. Opera, sagrađena u XVIII veku predstavlja pravi dragulj Versaja. Pored Apolonove fontane ulazi se u prostrani park u kome su Velikim Trijanon, Mali Trijanon i Amo. Jedno krilo velikog Trijanona je bilo za Luja XIV, drugo za njevovu dragu madam de Mentnon, dok je Mali Trijanon sagrađen za njegove miljenice. Posle posete dvorcu i šetnje po parku povratak u hotel. Noćenje.

(Cena posete Versaju podrazumeva: povratni transfer AUTOBUSOM, stručno vođenje u pratnji licenciranog vodiča agencije, stručno vođenje lokalnog vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za dvorac, ulaznicu za Versajske bašte sa programom i slušalice. Iznosi 99€).

3. dan 29.03. /22.05./17.09.2023.- PARIZ (dvorci Loare)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet, u pratnji dva licencirana vodiča, do doline Loare poznate po raskošnim dvorcima i palatama. Dvorci su sagrađeni u periodu između XIII i XVI veka kao utvrđenja, letnje kraljevske rezidencije ili plemićke palate, a neki su deo svetske kulturne baštine UNECSO-a. Sa dvorcima koji spadaju u najlepša svetska zdanja, dolina Loare čuva reputaciju „kraljevske doline“. Obilazak dvorca Šambor (Chambord), najvećeg posle Versaja, dvorca Šenanso (Chenonceau), sagrađenog na obali reke Šer u stilu renesanse, poznatog i pod imenom „Damski dvorac“ zbog uticaja čuvenih dama koje su u njemu živele i vožnja pored dvorca Amboas (Amboise), kome je čuveni Leonardo da Vinči dao svoj pečat. Povratak u Pariz. Noćenje.
(Cena posete dvorcima Loare podrazumeva: povratni transfer autobusom, stručno vodjenje u pratnji licenciranog vodiča agencije, lokalnog vodiča, ulaznice za dvorce Šenonso i Šambor. Iznosi 135€).

4. dan – 30.03./23.05./18.09.2023. – PARIZ (Versaj)
Doručak. Polazak na fakultativnu šetnju Parizom, u pratnji licenciranog vodiča i predstavnika agencije Olympic Travel, tokom koje obilazimo najstarije krajeve Pariza, koje neodoljivo prožima duh viševekovne burne i uzvišene istorije, te neodoljive pasije za umetnošću. Uz potpuno nove pariške priče i legende stižemo do kuće – muzeja koja je bila Renoarova prva Montmartre adresa. Kuća u dvorištu muzeja je tamošnji najstariji hotel, čiji je prvi vlasnik čuveni glumac Claude de la Rose, poznat u 17.veku kao Rosimond, bio upravo onaj glumac koji je zamenio Moliera i završio na sceni baš kao i njegov predhodnik. Šetamo živopisnim ulicama Monmartra, posmatramo slobodne umetnike, pevače, naratore, slikare do Elysees Montmartre teatra, jednog od najstarijih u Parizu sagradjenog početkom 19.veka. Nekoliko koraka dalje i naći ćemo se ispred velelepne bazilike Sacre-coeur, koja dominira gradom svojim značajem, belinom i položajem. Najstariji vinograd, okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari devetnaestog i dvadesetog veka. Place du Tertr najromantičniji trg ovog grada, gde se nastavlja legenda o velikim majstorima ”Belle epohe” pariške umetnosti: Modiljani, Mone, Renoar, Dega, Tuluz Lotrek, Pikaso, Pisaro i Van Gog. Poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge, pa skok metroom na suprotni kraj grada da biste videli najlepši park Pariza, Luksemburški park sa istoimenom palatom. Panteon, Sorbona, bulevar St Germain, pa šetnja kroz latinski kvart i završavamo sa katedralom Notre Dame. Obilazak peške uz korišćenje metroa.
(Cena izleta uključuje celodnevnu metro kartu i šetnju po različitim kvartovima Pariza, uz stručno tumačenje i zanimljive, nove priče o Parizu – licenciranog vodiča agencije . Iznosi 45eur).

5. dan 31.03./24.05./19.09.2023. – PARIZ (Muzej Luvr )
Doručak. U pratnji vodiča agencije i lokalnog vodiča fakultativan odlazak do Luvra – najpoznatijeg muzeja na svetu sa značajnim delima svetskih velikana (Mona Liza, Nika od Samotrake, Miloska Venera, Splav Meduze). Muzej je smešten na severnoj obali Sene, a nastao je oko 1200. godine kao deo prvog velikog utvrđenja, da bi tokom vekova bio pretvoren u raskošnu rezidenciju. Krajem XX veka je prilikom obimne modernizacije u dvorištu muzeja dodata staklena piramida, koja je i danas predmet raznih kontraverznih mističnih priča, urbanih legendi i polemika, kako kulturnih, tako i političkih. Vodjenje i stručno tumačenje, prema pravilima muzeja, u trjanju od dva do dva i po sata na srpskom jeziku, u pratnji dva licencirana vodiča. Slobodno vreme u muzeju. Transfer ka aerodromu oko 18:00h. Poletanje aviona za Beograd u 20:25h (let JU315). Sletanje na Beogradski aerodrom u 22:45h.

(Cena posete Luvru sa grupnom rezervacijom, ulaznicom za grupu, slušalicama i stručnim vođenjem u pratnji dva licencirana vodiča na srpskom jeziku. Iznosi 55€).

*Nadomak hotela se nalazi muzej Grevin voštanih figura koji preporučujemo da obidjete samostalno.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu poslovne banke na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama