Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
DIREKTAN ČARTER LET
ITALIJA 
SICILIJA - KRUŽNA TURA 16.09.2022 – 21.09.2022. 

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
6 dana
16.09.-21.09.2022.
VILLA ATHENA 3*
Specijalna ponuda 499€
Regularna cena 549 €
6 dana
16.09.-21.09.2022.
VILLA LINDA 3*
Specijalna ponuda 519€
Regularna cena 569 €

U cenu je uračunato
- povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
- troškove aerodromskih taksi 44€ (odrasli i deca 2-12 godina). Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama. Ukupna cena aerodromskih taksi obauhvata takse na beogradskom i na aerodromu u Kataniji.
- YQ taksu za poskupljenje goriva u iznosu od 35€. YQ taksa predstavlja nadoknadu za gorivo i definisana je ugovorom sa avio prevoznikom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od promene cene goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja
- smeštaj u hotelu po izboru na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama
- autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog vodiča

U cenu nije uračunato
- međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem na COVID19 za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) : 16 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 8 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 33 € (osobe od 71 – 80 god.)
- fakultativne izlete
- obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu
- ulaznice i fakultativne izlete

POPUSTI:
- deca od 0 – 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

DOPLATE:
- krevetac za bebu – visina doplate zavisi od hotela (proverava se na zahtev putnika, plaća se na licu mesta)
- klima uređaj – ako postoji doplata, vrši se na licu mesta

FAKULTATIVNI IZLETI:
Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 4 navedena izleta.
Cena po osobi:
- PALERMO - 60
- SAVOKA - FORZA D AGRO -TAORMINA - 40
- SIRAKUZA I NOTO - 55
- ETNA - KATANIJA - 45
- KOMPLET 4 IZLETA - 180

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:
- 40% od cene aranžmana
HOTEL VILLA ATHENA 3* / Đardini Naksos / www.hotelsportingbaia.com 
Lokacija: Villa Athena nalazi se u Đardini Naksosu, u drugoj liniji od mora i na 30 m od gradske plaže na kojoj se suncobrani i  ležaljke naplaćuju i čini celinu sa hotelom Sporting Baia 4*. 
Hotelska ponuda: Svi obroci se služe u restoranu hotela Sporting Baia 4* koji se nalazi odmah pored hotela Vila Athena, a gosti  mogu da koriste i sadržaje hotela uz doplatu usluge centra za lepotu i relaksaciju kao i zatvoren bazen. Korišćenje Wi-Fi se dodatno  naplaćuje.  
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo, balkon, TV, klimu, fen i sef. 
Usluga: Noćenje sa doručkom , doručak –švedski sto. 
Hotel ne prima kućne ljubimce. 

HOTEL VILLA LINDA 3*/ Đardini Naksos/ www.hotelvillalinda.it 
Lokacija: Nalazi se na glavnoj šetalačkoj ulici, u delu Đardini Naksosa koji se zove Recanati, na oko 50 metara od mora. U  neposrednoj blizini hotela nalaze se mnogobrojni restorani, barovi i prodavnice kao i stanica gradskog prevoza odakle se za 30 minuta  može stići do Taormine.  
Hotelska ponuda: U sastavu hotela su restoran, bar i TV sala. 
Sobe: 45 soba, svaka ima kupatilo (tuš/WC), TV, klima uređaj i balkon. 
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak – švedski sto. 
1.dan (16. septembar) BEOGRAD – KATANIJA - ĐARDINI NAXOS
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” 3 sata pre poletanja (proveriti 2 dana ranije tačno vreme poletanja aviona).Planirano vreme poletanja iz Beograda je 06:00 ujutru, direktan čarter let za Kataniju JU 9370 Air Srbija (let traje oko 2 sata). Planirano vreme sletanja u Kataniju je 07:55. Po dolasku transfer do izabranog hotela u Đardini Naxosu. Smeštaj.
Noćenje.

2. dan (17. septembar) ĐARDINI NAKSOS – SAVOCA – FORZA D’AGRO – TAORMINA - ĐARDINI NAXOS
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Sicilijanska sela i Taormina. Razgledanje tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je zbog autentičnosti sniman legendarni film Kum. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forza d’Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor, a potom odlazak do Savoke koja i danas odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Poseta etnografskom muzeju u Savoki i čuvenoj katedrali Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” gde je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska, vožnja do mondenske Taormine. Šetnja glavnom ulicom Korzo Umberto i slobodno vreme u Taormini. Povratak u hotel. Noćenje

3. dan (18. septembar) ĐARDINI NAKSOS – SIRAKUZA – NOTO - ĐARDINI NAXOS
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Sirakuza i Noto. Sirakuzu nazivaju belim biserom Jonskog mora, grad je smešten na Ortiđi, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Ciceron je pisao da je Sirakuza lepša od Atine. Bila je najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Karavađa. Izlet obuhvata: pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortiđa: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Dianna, obilazak katedrale (ulazak), fontana Aretuze. Nakon razgledanja slobodno vreme u centru Ortiđe za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do predivnog baroknog grada Noto. Razgledanje istorijskog centra i kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje

4. dan (19. septembar) ĐARDINI NAKSOS – ETNA – KATANIJA - ĐARDINI NAXOS
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Etna i Katanija. Etna je simbol Sicilije, najviši (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope. Do visine od 1900 metara stiže se autobusom nakon vožnje kroz vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne. Po dolasku do kratera Silvestri slobodno vreme za osveženje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda i individualnu šetnju oko ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2900m žičarom i džipovima u organizaciji nacionalnog parka Etna (plaća se dodatno na licu mesta službi nacionalnog parka 68€ po osobi, zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska Etne, vožnja do Katanije. Panoramski obilazak grada koji je u potpunosti napravljen od lave koja ga je uništila 1669.godine, a danas je ekonomsko središte Sicilije. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (20. septembar) ĐARDINI NAKSOS – PALERMO – ĐARDINI NAXOS
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet do Palerma. Vožnja kroz sedište ostrva do glavnog grada Sicilije. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Sledi odlazak do 7 km udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Povratak u Đardini u večernjim časovima. Noćenje.

6.dan (21. septembar) ĐARDINI NAKSOS- BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma Katanija. Let za Beograd kompanijom Air Serbia JU 9371 u 19:40h. Dolazak u Beograd u 21:25h. Kraj programa.
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: 15.12.2022.
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama