Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TAJNE KAPADOKIJE I ANADOLIJE
5 dana (4 noćenja) – avionom
POLAZAK: 21. septembar 2022. POVRATAK: 25. septembar 2022.

Cena putovanja po osobi: 669 €

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO (svi neophodni troškovi po osobi): avio i aerodromske takse u Beogradu, Istanbulu i Nevšehiru, avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Nevšehir-Istanbul-Beograd, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi polupansiona (samousluživanje - izbor više jela), transferi i razgledanja prema programu putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: gradske boravišne takse, troškovi Antigenskog ili Pcr testa za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko bude bio potreban, ulaznice za kulturno istorijske objekte i fakultativni izleti. 
1. dan (21.septembar 2022) BEOGRAD – ISTANBUL – NEVŠEHIR.
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 06.15 sati. Let za Istanbul u (TK 1082) u 09.15 sati. Sletanje na aerodrom u 12.05 sati. Let za Nevšehir (TK 2004) u 13.25 sati. Sletanje u 14.35 sati. Kapadokija je antička regija u centralnoj Anadoliji, današnjoj Turskoj. U doba Herodota, Kapadočani su zauzimali svu zemlju od Masiva Taurus do Crnog mora. Kapadokija se u geografskom pogledu na jugu graniči sa Masivom Taurus, na istoku sa Eufratom, na severu sa Crnim morem, a na zapadu sa velikim slanim jezerima u unutrašnjosti Anadolije.Najranije se naziv Kapadokija pominje u VI. veku pne. U ranom hrišćanstvu, stara kapadokijska metropola Mazaka pod novim imenom Kesarija (Ćesarija) bila je važno episkopsko središte. Ukupno, Kapadokija je bilo neobično važna zemlja za ranu istoriju hrišćanstva. Sve do 1071. Kapadokija je bila deo Vizantije. Više od 3000 crkava, svedoče o pravoslavnom i grčkom karakteru prošlosti Kapadokije. Postoje mnoge legende o Kapadokiji, i to ne čudi, jer sam izgled ove regije asocira na nešto fantastično. Turisti oduševljeno govore o pejzažima koji liče na površinu Meseca ili planinama na Marsu. Praktično sve na ovom mestu izgleda čarobno a zapravo je cela dolina umetničko delo prirode koja vremenom stvara neverovatne oblike uz pomoć kiše, vetrova i stena. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan (22.septembar 2022.) KAPADOKIJA / Goreme - Pašabag - Urgup - Zelve - Kajmakli /.
Doručak. Polazak na celodnevni obilazak Kapadokije. Jedna od turističkih atrakcija regije je Goreme. Ta se dolina naziva muzejem na otvorenom i prepuna je crkava smeštenim u stenama. Crkve zajedno sa stambenim prostorima predstavljaju jedan izuzetno atraktivan kompleks. U nizu malih dolina u okolini ističe se dolina Pašabag, gde stene podsećaju na pečurke a neki stubovi su i 15 metara visine. Još jedna od znamenitosti ove regije su podzemni gradovi Kapadokije. Do danas su arheolozi pronašli više od stotinu gradova skrivenih pod zemljom. U tim naseobinama stanovnici su se sakrivali tokom napada neprijatelja i mogli su u njima boraviti nekoliko meseci. U mnogim od njih uklesane su ne samo prostorije za stanovanje, nego i pomoćne prostorije sa prostorima za konje. Postoje rezervisana mesta za vinarije i škole. Tadašnji stanovnici su učinili sve da ne promene svoj uobičajeni način života čak i u vreme neprijateljske pretnje. Najpopularniji podzemni gradovi su: Derinkuyu, Kayseri, Kaymakli. Muzej na otvorenom Zelve. Ovo je područje Kapadokije koje nije toliko popularno kao ostala, ali ništa manje lepo. Ovde vlada poseban doživljaj netaknute prirode i prekrasan mir. Turistima se nudi neverovatna vožnja na konjima u tri živopisne doline. Urgup je vrlo zanimljiv grad. Tu se nalazi vinarija Turasan,a posetilac se može popeti do vidikovca., na izlazu iz grada turiste privlače Uc Guzeller – ili kako ih još nazivaju Tri lepotice, to su zapravo tri prirodna dimnjaka, nastali su kada su reke koje su se spuštale stranama dolina i jaki vetrovi skinuli površinske slojeve mekanih vulkanskih stena dajući jedinstveni oblik ovom predelu Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan (23.septembar 2022.) KAPADOKIJA / Učhisar - Avanos - Ortahisar /.
Doručak. Polazak na obilazak Kapadokije. Učhisar se nalazi na najvišoj tački u Kapadokiji. Sa vrha Učhisar zamka se pruža prelep pogled na Kapadokiju, sa prekrasnim vidikovcem, Uchisar stari grad koji se primeti već po dolasku u Goreme. On je ujedno i najviša tačka ovog područja pa se sa vrha pruža prekrasan pogled na Goreme. Do vrha ima oko 100m, jedan deo kroz unutrašnjost stene, a višlji deo sa spoljne strane. Sa druge strane grada se nalazi mala, atraktivna dolina Uchisar. Avanos,je mesto poznato po grncarstvu, jos iz doba Hetita , kroz koje protice Kizilirmak, Crvena reka. Obale reke su niske sa uredjenim šetalištem i restoranima. Ovo mesto se potpuno razlikuje od ostalih u Kapadokiji, nema čudesnih kamenih formacija. Ipak je zanimljivo za kraće zadrzavanje i posetu neke radionice grnčara u starom delu duž kaldrmisanih ulica. Nebo prepuno šarenih balona je fotografija koja prva asocira na Kapadokiju, I ovo je atrakcija koja pruža jedinstven doživljaj uživanja u remek delima prirode. Među najinteresantnijim su Ortahisar – čije ime znači „zamak u sredini“, poznat je po kamenim kućama, uskim ulicama, prelepim crkvama, kao i po zamku u steni po kome je grad i dobio naziv. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan (24.septembar 2022.) KAPADOKIJA.
Doručak. Slobodno vreme ili organozovanje fakultativnog izleta let balonom. Letovi balonima u Kapadokiji su započeli 1991. godine, a danas je registrovano više od 200 balona. Sto balona sme poleteti pre izlaska sunca, a sat vremena posle još 50 njih. Leti se čitave godine, ali zbog lošeg vremena letovi mogu biti otkazani u određeno doba godine. Na samo nekoliko minuta vožnje od Goreme nalaze se prekrasna mala mesta, svako od njih ima svoj stari grad koji je obično prvo što posetilac primeti i svaki od njih se može posetiti, usponom do vrha. Večera. Noćenje.

5. dan (25.septembar 2022.) NEVŠEHIR - ISTANBUL – BEOGRAD.
Doručak. Slobodno vreme, sobe treba napustiti do 10 sati. Transfer na aerodrom. Let za Istanbul u (TK 2005) u 15.20 sati. Sletanje na aerodrom u 16.40 sati. Let za Beograd u (TK 1083) u 18.50 sati. Sletanje u Beograd u 19.30 sati.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Organizator putovanja je turistička agencija Putnik Travel, broj licence OTP 284/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Putnik Travel. OUP

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama